VOULOIR
C' EST POUVOIR

Privacybeleid Cookiebeleid

MILI
SCHRIJFT

Leed en leedwezen 
van een schrijfster 
alias redacteur

Voorwoord 

Begin juli 2020 hakte ik eindelijk de knoop door en startte mijn tekstbureau onder de naam Hostwriters. Schrijven was al wat de klok sloeg, dus kon ik er maar beter ondubbelzinnig voor kiezen. Een van de eerste taken als zelfstandig ondernemer is het aantrekken van goede en vakkundige mensen. Mili van Veegh vragen mijn tekstbureau te versterken was een evidentie en een gouden zet. Dat ik daarmee een flamboyante, hartstochtelijke passionata in mijn burelen haalde, nam ik er graag bij. Mili brengt leven in de tent en bezorgt haar collega’s de tijd van hun leven.

 Een tijd geleden vroeg ze me - of nee, ze deelde het gewoon mee, Mili vraagt nooit iets – of ik het erg vond dat zij een dagboek bijhield over haar belevenissen bij Hostwriters. Zonder mijn antwoord af te wachten, voegde ze direct de daad bij het woord, het resultaat staat hieronder. Mijn gulle voorstel om een voorwoord te schrijven nam ze aarzelend aan. Voor mij de enige manier om toch een glimp op te vangen van hetgeen ze zoal schrijft.

 Op mijn vraag waarom ze over zichzelf in de derde persoon schrijft, kreeg ik het niet mis te verstane antwoord: ‘Dat hebben wij zo besloten.’ (Let op het koninklijk enkelvoud …) Men zegt wel eens dat de kostbaarste activa van een bedrijf het menselijk kapitaal is. Daarom kan ik zonder schroom zeggen dat Hostwriters qua activa bij de rijkste bedrijven van het land hoort. Geniet ervan, zou ik zeggen. 

Marc Kerkhofs 

MILI
SCHRIJFT